Novice in obvestila

V navodilih za tekače zbrane vse ključne informacije

Štartne številke so natisnjene in skoraj že pripravljene za vaš prevzem, končna organizacija in logistika maratona je v teku, potrebujemo le še vas, ki upamo, da pridno trenirate in se veselite skupnega druženja, prav tako kot mi.

Na spletno stran smo že naložili NAVODILA ZA TEKAČE, kjer so zapisane vse informacije, ki jih boste potrebovali. Prosimo vas, da jih natančno preberete in upoštevate, da se izognemo morebitnim nevšečnostim.

Kot že veste, je letos glavno prizorišče prireditve v Kopru, delno pa tudi v Ankaranu. Zaradi učinkovite izvedbe predlagamo, da dobro načrtujte svoj prihod, preverite, kako ravnati z garderobo, kdaj je možen prevzem štartne številke. Če je le mogoče, priporočamo, da štartno številko prevzamete že pred nedeljo. Prav tako upoštevajte zapore cest, možnosti parkiranja ter uporabo brezplačnih avtobusnih prevozov.

Na dan prireditve pričakujemo veliko število obiskovalcev in tekačev, zato toplo priporočamo, da ste strpni, da vse naredite prej kot običajno ter da se v miru pripravite na lep tekaški dan.

Odštevamo dneve in se veselimo velikega dogodka! :)

Beri več...

V petek nas čaka še zadnje tekaško srečanje

Počasi se že pripravljamo na zadnje srečanje pred velikim finalom - Intesa Sanpolo Bank 4. Istrskim maratonom. Dobimo se v petek, 31. marca, ob 18. uri v Kopru. Letos smo namreč v sklopu priprav na maraton, namesto predavanj, organizirali tekaška srečanja na terenu. 

Z nami bodo še zadnjič tudi tekaške skupine: Tekači z Obale, Ekipca, ŠD 3 Šport, ki bodo sooblikovale vsebino srečanja. Prisotni bodo naši ambasadorji in fotograf, ki bo ujel naše nasmejane obraze. Seveda pa se nam bo pridružila tudi naša maskota Žvelto! Z nami bo tudi sponzor Pivka perutninarstvo d.d., ki za vse udeležence pripravlja presenečenje.

Več o programu pa na povezavi: http://www.istrski-maraton.si/sl/za-tekace/priprave/item/651-zadnje-tekasko-srecanje-gremo-na-en-zveltin.html

Se vidimo v petek!

Beri več...

Razstava fotografij v banki Intesa Sanpaolo Bank

Razstava fotografij tekačev preteklih maratonov je prispela na svojo zadnjo destinacijo: v prostore banke Intesa Sanpaolo Bank v Kopru na Pristaniško 14. Fotografije so bile januarju na ogled v Mestni knjižnici Piran, v februarju v Zdravstvenem domu Izola, v marcu pa na Občini Ankaran.

Razstavo je pripravil Jadran Rusjan iz Foto kluba Portorož, katerega člani so prispevali fotografije. Na ogled je 20 fotografij velikosti 50 x 70 centimetrov. Razstava ima tudi dobrodelni namen, saj namerava društvo Istrski maraton fotografije po prireditvi ponuditi v odkup, tako zbran denar pa nakazati v dobrodelne namene.

Vabljeni k ogledu!

Beri več...

Žvelto v soboto teče z našimi najmlajšimi

Predzadnje tekaško srečanje v sklopu tekaških delavnic Gremo na en žveltin bo namenjeno otrokom. V našo družbo vabimo otroke vseh starosti, s svojimi spremljevalci – mamami, tatiji, nonami, nonoti, tetami, strici, brati, sestrami.

Dobimo se v soboto, 25. marca, na Bonifiki v Kopru, ob 9.30. Skupaj se bomo ogreli, tekli, delali vaje in se, tako otroci kot odrasli, tudi igrali. Tekli bomo vsi! Zato pridite v športni opremi. Dogodek je brezplačen. Ideja je, da se skupaj pripravimo na Kapkov otroški tek, ki bo 8. aprila, en dan pred glavno tekaško preizkušnjo v okviru 4. Intesa Sanpaolo Bank Istrskega maratona.

Z nami bodo tudi tekaške skupine: Tekači z Obale, Ekipca, ŠD 3 Šport, ki bodo sooblikovali vsebino srečanja. Prisotni bodo tudi naši ambasadorji in fotograf, ki bo ujel naše nasmejane obraze. Seveda pa ne bo manjkala naša maskota – boškarin Žvelto.

Za »velike« tekače, ki ne bodo spremljali otrok, pripravljamo skupinski tek in pohod do Izole in nazaj, z enim naših trenerjev. Tako bomo tudi prvič preizkusili, kako se teče po obalni cesti, na kateri z novim prometnim režimom, ni več prometa.

Beri več...

Ste že prijavili vašega malčka na Kapkov otroški tek?

Tudi letos bodo v okviru istrske tekaške prireditve tekli tudi naši najmlajši. Kapkov otroški tek bomo izpeljali v soboto, 8. aprila 2017. Več informacij najdete v razpisu. Čim prej prijavite svoje mlade tekaške nadobudneže!

Za naše najmlajše pa v okviru tekaških delavnic pripravljamo tudi posebno srečanje.To se bo predvidoma odvilo v soboto, 25. marca, ob 9.30. Tekaško jutro bodo otroci pretekli v družbi staršev s startom na Bonifiki v Kopru. Več o tekaških srečanjih na povezavi: http://www.istrski-maraton.si/sl/za-tekace/priprave/

Beri več...

Čakajo nas še tri tekaška srečanja "GREMO NA EN ŽVELTIN"

Naslednje tekaško srečanje, ki se bo odvilo v nedeljo, 19. marca, bo namenjeno testiranju trase maratona (42 km). Vsi, ki bi želeli teči manj, se lahko pridružite kjerkoli na trasi ali pa obrnete na poljubni točki. Štart in cilj za celotno razdaljo bo pred Taverno v Kopru.

Z nami bodo ponovno tudi tekaške skupine: Tekači z Obale, Ekipca, ŠD 3 Šport, ki bodo sooblikovale vsebino srečanja. Prisotni bodo tudi naši ambasadorji in fotograf, ki bo ujel naše nasmejane obraze.

Zaželeno je, da s seboj vzamete pijačo in hrano, ki jo običajno uživate med tekom. Pa morda kak euro, če bi si kje na poti premislili in s tekom zaključili.

Več o programu nedeljskega srečanja na povezavi: http://www.istrski-maraton.si/sl/za-tekace/priprave/

Do Intesa Sanpaolo Bank 4. Istrskega maratona nas po maratonski preizkušnji čakata še dva srečanja:

Sobota, 25. 3., 9.30 – Tekaško jutro otroci s starši - Koper, veliki parking na Bonifiki

Petek, 31. 3., 18.00 – Tek brez ure in tek v paru, hiter in počasen, bolj za "gušt" in za zabavo - Koper, veliki parking na Bonifiki

Beri več...

Razstava fotografij preseljena v prostore Občine Ankaran

Društvo Istrski maraton je tudi letos postavilo razstavo fotografij tekačev Istrskega maratona. Tokrat si lahko ogledate nasmejane obraze tekačev iz vseh treh preteklih maratonov. Razstava je bila v januarju postavljena v Mestni knjižnici Piran, v februarju v Zdravstvenem domu Izola, sedaj pa je že na ogled na Občini Ankaran. 

Razstavo je pripravil Jadran Rusjan iz Foto kluba Portorož, katerega člani so prispevali fotografije. Na ogled je 20 fotografij velikosti 50 x 70 centimetrov. Razstava ima tudi dobrodelni namen, saj namerava društvo Istrski maraton fotografije po prireditvi ponuditi v odkup, tako zbran denar pa nakazati v dobrodelne namene. Razstava se bo iz Ankrana preselila v Koper. 

Vabljeni k ogledu!

Beri več...

Istrski maraton - odmevnejši športni dogodek v letu 2016

Ekipa Istrskega maratona je v petek od Občine Piran prejela priznanje za odmevnejši športni dogodek v letu 2016.

Organizacija Istrskega maratona je vsako leto velik podvig, ki ga tekači navdušeno pozdravljajo kot enega najlepših in gostoljubnih tekov, ki so ga kadarkoli pretekli. Prav gostoljubje, srčnost in pozitivna energija prostovoljcev, ki s svojim nasmehom bodrijo tekače ter energično spodbujanje vseh domačinov in obiskovalcev, ki v velikem številu navijajo ob trasah, delajo Istrski maraton in vse športne prireditve v Istri izjemne. Zato je prejeta nagrada nagrada namenjena prav vsem, ki so s svojim znanjem in energijo pomagali pripripomogli k organizaciji in izvedbi Istrskega maratona!

Hvala vsem, ki z nami soustvarjate istrsko športno zgodbo!

Beri več...

Na pustno soboto testiramo traso polmaratona

Naslednje tekaško srečanje bo namenjeno testiranje trase polamaratona (21 km). Za vse, ki bi želeli teči manj, bo na voljo 10 km razdalja oz. poljubno krajša razdalja. Dodali bomo še nordijsko s pohodom. Vabljeni, da se nam pridružite. Tekaške delavnice na prostem so brezplačne. Štart in cilj bo za vse pred Taverno v Kopru.

Z nami bodo ponovno tudi tekaške skupine: Tekači z Obale, Ekipca, ŠD 3 Šport, ki bodo sooblikovale vsebino srečanja. Prisotni bodo tudi naši ambasadorji in fotograf, ki bo ujel naše nasmejane obraze.

Četrto srečanje GREMO NA EN ŽVELTIN se bo odvilo v soboto, 25. februarja s startom v Kopru (pred Taverno). Več o dogodku na povezavi: www.istrski-maraton.si/sl/za-tekace/priprave.

Beri več...

Prijava možna le še na 42 km

Zapolnili smo že vsa razpisana štartna mesta za tek na 10 in 21 kilometrov, zato skladno z razpisom in odločitvijo, da vsem tekačem zagotovimo varen tek, zapiramo prijave na obe omenjeni razdalji. 

Zamudnike vabimo, da se nam pridružijo kot navijači ali da postanejo del Intesa Sanpaolo Bank 4. Istrskega maratona kot prostovoljci (prijavite se tu), sicer pa se vidimo prihodnje leto.

Organizacijski odbor
Društvo Istrski maraton

Beri več...

Log in