Za tekače

Razpisi tekov

pdfNavodila ta tekače

 

 

pdfRazpisi tekov

Informacije o tekih:

Maraton

Opis: Start in cilj sta v središču Kopra, na mandraču pri Taverni na Pristaniški ulici v Kopru. V smeri urinega kazalca tečemo okoli starega mestnega jedra Kopra, mimo Ukmarjevega trga in ladijskega potniškega terminala, nakar zavijemo na Vojkovo nabrežje. Konec nabrežja v krožišču pred tržnico zavijemo levo in tek nadaljujemo po desnih voznih pasovih Piranske ceste do Semedelskega krožišča, od koder naprej po cesti proti Žusterni. Trasa se nadaljuje po obalni cesti do Izole. Na odcepu zavijemo proti centru in po cesti nadaljujemo mimo kampa Jadranka do krožišča, kjer zavijemo na Cankarjev drevored. Pri ladjedelnici zavijemo desno na Zustovičevo ulico, po krajšem vzponu pa še enkrat desno proti morju na Ulico ob pečini. Ob morju po Kopališki ulici nadaljujemo mimo svetilnika do ploščadi Lonka in naprej skozi izolsko marino do Simonovega zaliva. Od tam po Tomažičevi ulici prečkamo krožišče na Južno cesto proti Jagodju in zavijemo desno na Podvozno cesto. Po Parencani nadaljujemo v smeri proti Portorožu, skozi predor Šalet, po Strunjanski dolini, do Strunjana, kjer skozi podvoz pod obalno cesto pri avtokampu zavijemo desno. V Strunjanu sledimo smeri proti Belemu Križu, mimo hotela Salinera se vzpenjamo po belokriški cesti in pri tretjem ovinku desno zavijemo v gozdiček nad morsko obalo ...

Več podrobnosti

Polmaraton

Opis: Start in cilj sta v središču Kopra, na mandraču pri Taverni na Pristaniški ulici v Kopru. V smeri urinega kazalca tečemo okoli starega mestnega jedra Kopra, mimo Ukmarjevega trga in ladijskega potniškega terminala, nakar zavijemo na Vojkovo nabrežje. Konec nabrežja v krožišču pred tržnico zavijemo levo in tek nadaljujemo po desnih voznih pasovih Piranske ceste do Semedelskega krožišča, od koder naprej po cesti proti Žusterni. Trasa se nadaljuje po obalni cesti do Izole. Na odcepu zavijemo proti centru in po cesti nadaljujemo mimo kampa Jadranka do krožišča, kjer zavijemo na Cankarjev drevored. Pri ladjedelnici zavijemo desno na Zustovičevo ulico, po krajšem vzponu pa še enkrat desno proti morju na Ulico ob pečini. Ob morju po Kopališki ulici nadaljujemo mimo svetilnika do ploščadi Lonka in naprej skozi izolsko marino do Simonovega zaliva. Od tam po Tomažičevi ulici prečkamo krožišče na Južno cesto proti Jagodju in zavijemo desno na Podvozno cesto. Na Parencani zavijemo levo in med vinogradi tečemo do Južne ceste, kjer prečkamo pontonski most, ostro zavijemo levo in nadaljujemo po Južni cesti. Prečkamo krožišče s Prešernovo cesto in nadaljujemo desno po Morovi in Dantejevi ulici naprej vzdolž Drevoreda 1. maja na Cankarjev drevored do krožišča s Prešernovo cesto pri bencinskem servisu. Po Parencani nadaljujemo mimo kampa Jadranka proti Kopru. Pot ob morju nas vodi še po Semedelski cesti, na Pristaniško ulico skozi cilj.

Več podrobnosti

Rekreativni teki

Opis: Start je na parkirišču v centru Ankarana. Tečemo v smeri proti Kopru, kjer po dobrih dveh kilometrih teka zavijemo iz Jadranske na Železniško cesto proti Kopru. V krožišču nadaljujemo naravnost čez nadvoz nad železniškimi tiri v Luko Koper do krožišča v Srminu. Zavijemo proti Škocjanskemu zatoku, pri čemer se vključimo na kolesarsko stezo, ki vodi ob glavni cesti. Pred avtocestnim nadvozom se trasa priključi na Parencano in nadaljuje do avtobusne postaje. Tam zavijemo ostro levo v podhod obvoznice, na drugi strani podhoda pa desno na Istrsko cesto v smeri proti Komunali Koper in na Cesto 15. maja. V krožišču pri pekarni Mlinček nadaljujemo levo mimo stanovanjskega naselja in čez most potoka Badaševica do ulice Antona Veluščka, po prečkanju pa takoj zavijemo desno, na kolesarsko stezo Parencano. Vzdolž steze nadaljujemo do podhoda pri Semedelskem mandraču in po Semedelski cesti do cilja na Pristaniški ulici.

Več podrobnosti

Log in